Historiek


1863: In het ouderlijke huis stichtte Gustaaf Tack een handel in wijnen en geestrijke dranken. In het atelier werden de flessen gebotteld en opgestapeld in de grote wijnkelder, die nog steeds bestaat.

1908: Gustaaf zijn dochter Valentine Tack verloor haar man Henri Vander Stuyft en werd weduwe met één dochter en zeven zonen. En toch ging de zaak verder met Valentine's zoon Julien Vander Stuyft. Julien Vander Stuyft ging zich verdiepen in de distillatietechniek. Kruidenmengsels werden "gestookt" in alcohol en de dampen condenseerden in een hoogwaardig distillaat, dat de basis vormde voor de likeuren Elexir, Triple-sec en Liqueur des Moines (zo genoemd naar de abdij van Ename)

1965: Marcel Vander Stuyft, de zoon van Julien, nam de zaak over.

1975: De statige patricierswoning werd afgebroken voor de verbreding van de Martijn Van Torhoutstraat. Achter dit huis werd later de nieuwe woning opgetrokken waar de handel verder gezet werd. Het is ook in deze woning dat Jochen Vander Stuyft sinds 1996 zijn kapperszaak Jovastyle uitbaat.

1983: De handel werd stop gezet.

2001: Marcel Vander Stuyft overleed en zoon Jochen Vander Stuyft kreeg de recepten in handen. Als hulde aan zijn voorouders bracht Jochen de Liqueur des Moines en een aperitief op basis van de likeur (St-Salvatorke) terug op de markt.

© 2023 ename-likeur.be|Martijn Van Torhoutstraat 197, 9700 Oudenaarde|T +32 (0)55 30 32 29 |webdesign by ABC IT & WEB SOLUTIONS